SMÅ HULL I NETTET GJØR MINDRE BEDRIFTER SÅRBARE

Brudd på daglige rutiner og manglende kunnskap gjør at bedriftene ligger etter

 

 

 

 

Jonne Zachrisson Nordic Business Director In-Direct Sales, Information Systems


Det går knapt en uke uten at vi får høre om brudd på datasikkerheten i nyhetene, og det av god grunn. Det truer bedrifter i alle størrelser og av alle typer. Sikkerhet er et omfattende område, og for å oppnå høyest mulig nivå, så må man forstå alle aspektene. Vi hos Sharp har stort engasjement når det gjelder utskriftssikkerhet, så vi fikk utført en undersøkelse for å se hvor bra bedrifter forstår og håndtere det.


Bare 10 % så multifunksjonssystemet som en potensiell risiko.

Resultatet var ikke oppmuntrende. I beste fall var forestillingene rundt skriversikkerhet feilaktige, og i verste fall potensielt svært farlige. Bare 10 % av de som svarte, ser på multifunksjonssystemet som en potensiell sikkerhetsrisiko, og 20 % sa at de ikke har noen sikkerhetsprosess som håndterer hvordan systemene brukes.

Disse forestillingene har dessverre også en direkte effekt på medarbeidernes adferd.

Brudd på daglige rutiner og manglende kunnskap gjør at bedriftene ligger etter

Undersøkelsen viser at 25 % har funnet konfidensiell eller personlig informasjon i utskriftsskuffene -  informasjon som ikke var ment for dem, noe som kan være et alvorlig brudd på personvernsforskriftene. 28 % sier at de har brukt skriveren til å skrive ut private dokumenter som de har opprettet hjemme, altså utenfor bedriftens sikkerhetsmiljø. 14 % har brukt skriveren til å skrive ut dokumenter som de har lastet ned fra internett på tross av advarsler om at filen kan være usikker. Dermed har de utsatt bedriftens nettverk for en potensiell trussel.

Disse hendelsene er jo problematiske nok hver for seg, men sammen viser de at de ansatte ikke forstår alvoret med trusler mot utskriftssikkerheten. Uten den forståelsen vil de ansatte fortsette å oppføre seg på samme måte, noe som gjør utskrifts- og dokumentsikkerheten til et fortsatt svakt ledd i mindre bedrifter.

Så hvorfor er det et så stort problem, og hvor kommer det fra?

Teknologien bak trenden

De siste årene har mange skrivere blitt skiftet ut mot mer sofistikerte multifunksjonssystemer. Disse har mer til felles med PC-er enn med eldre skrivere. Oppfatningen av at de “bare er skrivere” har imidlertid gjort at de ikke får den samme oppmerksomheten, sett fra et sikkerhetsperspektiv.

Multifunksjonssystemer er på mange måter en informasjonshub - som kan lagre data lokalt, er koblet til bedriftens nettverk og kan håndtere sensitiv informasjon, både fysisk og digitalt. På tross av at systemene fungerer som andre enheter i nettverket, sier 40 % av de spurte at de aldri har fått noen opplæring i hvordan man skriver sikkert ut.

Dette er et stort problem for bedriftene. Tenk om vi skulle ha samme innstilling til andre smarte enheter, for eksempel nettbrettene på arbeidsplassene våre? Det er jo også koblet til nettverket og brukes til å håndtere den samme sensitive informasjonen. Det er nesten utenkelig å ikke ha reelle sikkerhetsretningslinjer for dem.

Noe må forbedres. Vi bestemte oss for å gjøre noe selv

Beskytte personalet på en proaktiv måte

Hos Sharp forstår og respekterer vi utfordringene med sikkerhet. Mindre bedrifter har begrensede ressurser, forutsetninger som stadig forandrer seg. Det kan være vanskelig å få personalet til å sette seg ned og lære om utskriftssikkerhet. Det bedrifter trenger, er multifunksjonssystemer som håndterer utskriftssikkerheten for dem.   utskriftssäkerheten åt dem – Så det har vi skapt.

Ved å integrere sikkerhetsfunksjonene i multifunksjonssystemet har vi gjort det enklere enn noensinne å møte sikkerhetsutfordringene. Å skape en strategi for sikre utskrifter er like enkelt som å aktivere de mange integrerte sikkerhetsfunksjonene som allerede finnes i systemene våre.

Tilgangskontroll og autentisering hjelper deg å begrense hvem som kan bruke systemet og hva de kan gjøre med det: kopiere, skrive ut, skanne eller få tilgang til skytjenester. Kryptering sørger for at informasjonen er sikker. Godkjente applikasjoner hos bedriften kan legges til på en såkalt hviteliste i systemet for å blokkere potensielt skadelige programmer. Du kan til og med få en fysisk advarsel hvis du glemmer et papir i dokumentmateren, slik at du kan være sikker på at det ikke havner i feil hender.

Vi kan ikke løse problemet med forestillingene om utskriftssikkerhet over natten. Ved å tilby systemer med anerkjente gode sikkerhetsfunksjoner integrert allerede ved levering, hjelper vi bedrifter med å lære se det “nye normale” for utskrifter og en sikrere måte å arbeide på.

Hvis du vil lære mer om utskriftssikkerhet, har vi sammen med den etiske hackeren Jens Müller lagd en enkel veiledning for mindre bedrifter.

Del denne artikkelen

Enkel utskriftssikkerhet for mindre bedrifter

med den etiske hackaren Jens Müller

 

Her kan du lære mer om utskriftssikkerhet. Last ned den enkle guiden vi utviklet sammen med den etiske hacker Jens Müller.

LAST NED

© 2019 Sharp Business Systems | Sekretesspolicy | Cookies