INTET MÅL ER FOR LITE

67 % av de mindre bedriftene blir rammet av cyberangrep - og skrivere er ofte hackerens vei inn 

 

 

 

Daniel Johansson | Nordic Product Manager, Information Systems

Når vi ser for oss hackere som angriper en bedrift, tror vi at de prøver seg på større globale organisasjoner. Faktisk er det mindre bedrifter som er attraktive mål - kanskje enda mer forlokkende siden de har begrensede ressurser for sikkerhet. Ifølge undersøkelsen vi har utført, har de mindre bedriftene tullet seg inn i en falsk følelse av trygghet - og ikke tatt de nødvendige grunnleggende trinnene for å forsvare seg mot truslene. I dag blir mange bedrifter offer for cyberangrep som de helt enkelt ikke er forberedt på. Mange må dessverre lære på den harde måten at hackere ikke bare er interessert i å få tak i bedriftens data. De bruker også mindre konvensjonelle metoder og utforsker nye måter å komme seg inn på.

21 % av de som svarte har ingen sikkerhetsprosedyre på plass for skrivere eller multifunksjonssystemer

Enheter i bedriftens nettverk, som multifunksjonssystem, har blitt en inngang for hackere som bare blir mer og mer oppfinnsomme. Utfordringen øker ytterligere innen cybersikkerhet. Bedrifter begynner å innse at de ikke bare er primære mål, angriperne kan også komme hvor som helst fra.

For å se akkurat hvordan mindre bedrifter reagerer på den økende trusselen, har vi nylig gjennomført en europeisk undersøkelse blant kontoransatte – spesielt med fokus på kunnskapene om utskriftssikkerhet. Resultatet ble veldig interessant men undersøkelsen ga oss flere urovekkende spørsmål enn de vi fikk svar på.

Utskriftssikkerheten er et problem

Undersøkelsen vår viser at noe så enkelt som mangel på bevissthet er en stor del av problemet. Mange tenker fremdeles på multifunksjonssystemer som beskjedne og trofaste tjenere i hjørnet på kontoret. De innser ikke at dagens nettverkskoblede multifunksjonssystemer er en hub for informasjonsbehandling. Hvis sikkerheten er mangefull, blir de et utmerket inngangspunkt for hackere som vil trenge inn på bedriften. Vi fant også ut at 48 % aldri har hørt om at skrivere kan hackes, og bare 10 % tenker på multifunksjonssystemer eller skrivere som en sikkerhetsrisiko.

Sikkerhet er ikke bare et spørsmål om teknologi, det gjelder også adferd. Multifunksjonssystemer er ofte plassert sentralt der de er lett tilgjengelige for personalet – og dermed også lett tilgjengelige for alle besøkende i lokalene. Et flertall av de som ble intervjuet sa at hvem som helst kan bruke kontorets multifunksjonssystem uten autentisering. Selv om nesten en fjerdedel (24,5 %) har funnet konfidensiell eller sensitiv informasjon i utskriftsskuffen, så tenker bare 22 % på det som en potensiell sikkerhetsrisiko. 10 % har selv glemt dokumenter i en skriver som de ikke vil at andre skal se.

Vi antok at mangelen på sikkerhetsbevissthet logisk sett burde påvirke at det ble opprettet retningslinjer og innført opplæring i bedriftene. For hvorfor skulle du lage retningslinjer for å håndtere trusler du ikke vet om? Eller lære opp personalet i hvordan man identifiserer risikoer du ikke tror eksisterer? Antakelsene stemte med resultatet: 21 % sa at de ikke har noen sikkerhetsretningslinjer på plass for sine multifunksjonssystemer. 40 % oppga at de aldri har fått noen formell opplæring eller instruksjoner om hvordan man skriver sikkert ut.

Til handling

Det finnes et stort og tydelig problem med utskriftssikkerhet i dag. Hvis det er du som tar avgjørelsene, lurer du nok mest på hva du kan gjøre med saken. Som mange andre, har du nok begrensede ressurser - en av faktorene som allerede har gjort din bedrift til et attraktivt mål for cyberangrep.

Den gode nyheten er at våre nyeste multifunksjonssystemer kommer forberedt på utfordringene når det gjelder utskriftssikkerhet. Det tar seg av sikkerheten, så du kan ta deg av forretningene.

Systemene våre er sikre allerede når de leveres. Kryptering og autentisering hjelper deg å bestemme hvem som får skrive ut hva, og sørger for at informasjonen som skrives ut forblir sikker gjennom hele prosessen. Systemene våre har integrerte funksjoner som kan forebygge angrep og innhente seg automatisk, en ekstra beskyttelse mot innbrudd. Du kan også få en fysisk advarsel hvis du glemmer dokumenter i dokumentmateren, slik at de ikke havner i feil hender.

Hvis du vil lære mer om utskriftssikkerhet for mindre bedrifter, bør du leses veiledningen vi har lagd i samarbeid med den etiske hackeren Jens Müller. Hvis du kjenner til våre sikkerhetsfunksjoner og bruker dem riktig, vil du stå mye bedre rustet mot angrep hvis bedriften din blir et mål for hackere.

Del denne artikkelen

Enkel utskriftssikkerhet for mindre bedrifter

med den etiske hackaren Jens Müller

 

Her kan du lære mer om utskriftssikkerhet. Last ned den enkle guiden vi utviklet sammen med den etiske hacker Jens Müller.

LAST NED

© 2019 Sharp Business Systems | Sekretesspolicy | Cookies