SMÅ HULLER I NETTET GØR MINDRE VIRKSOMHEDER SÅRBARE

Mangel på daglige rutiner og uvidenhed gør, at virksomheder halter bagefter

 

 

 

 

Jonne Zachrisson Nordic Business Director In-Direct Sales, Information Systems


Der går knap en uge, uden at brud på datasikkerheden forekommer i nyhederne – og det af gode grunde – da det truer virksomheder af alle typer og størrelser. Sikkerhed er et omfattende område og for at opnå det højest mulige niveau, er det nødvendigt, at man forstår alle aspekter. Vi hos Sharp har et stort engagement i udskriftssikkerhed, og vi har foretaget en undersøgelse for at se, hvor godt virksomheder forstår og håndterer den.


Kun 10 % så sine multifunktionssystemer som en potentiel risiko.

Kort sagt var resultatet af vores undersøgelse ikke opmuntrende. I bedste fald var forestillingerne omkring printersikkerhed fejlagtige og i værste fald potentielt meget farlige. Kun 10 % af de adspurgte ser multifunktionssystemer som en potentiel sikkerhedsrisiko, og 20 % sagde, at de ikke har nogen sikkerhedsproces, der håndterer brugen af systemerne.

Desværre har forestillingerne også en direkte indvirkning på medarbejdernes adfærd.

Mangel på daglige rutiner og uvidenhed gør, at virksomheder halter bagefter

Undersøgelsen viser, at 25 % har fundet fortrolige eller personlige oplysninger i udskriftsbakken –oplysninger, som ikke er beregnet til dem, hvilket kan være et alvorligt brud på persondatasikkerheden. 28 % siger, at de har anvendt printeren til private dokumenter, som de har oprettet hjemme, hvilket er uden for virksomhedens sikkerhedsmiljø. 14 % har anvendt printeren til at udskrive dokumenter, de har hentet på trods af en advarsel om, at filen kan være usikker og dermed udsætte virksomheden for en potentiel trussel.

Disse adfærdsmønstre er problematiske nok hver for sig, men sammen viser de, at de ansatte ikke forstår betydningen af trusler inden for udskriftssikkerhed. Uden den forståelse vil de ansatte forsætte med at opføre sig på samme måde, hvilket gør udskrifts- og dokumentsikkerheden til et fortsat svagt led i mindre virksomheder.

Så hvorfor er det et problem, og hvorfra kommer det?

Teknikken bag tendensen

Inden for de seneste år er mange printere blevet udskiftet med mere sofistikerede multifunktionssystemer, som har mere til fælles med computere end ældre printere. Opfattelsen af, at de "bare er printere" har dog gjort, at de ikke får samme opmærksomhed set ud fra et sikkerhedsperspektiv.

Multifunktionssystemer er på mange måder et omdrejningspunkt for information, som kan lagre data lokalt, er tilsluttet virksomhedens netværk og kan håndtere følsomme oplysninger – både fysisk og digitalt. På trods af, at systemerne fungerer som andre enheder i netværket, siger 40 % af de adspurgte, at de aldrig har fået nogen oplæring i, hvordan man udskriver sikkert.

Dette er et stort problem for virksomhederne. Tænk, hvis vi havde samme indstilling til andre smarte enheder, såsom tablets, på vores arbejdspladser? De er jo også tilsluttet netværket og anvendes til at håndtere samme følsomme oplysninger, men ikke at have en reel sikkerhedspolitik for dem er næsten utænkeligt.

Noget skal ændres. Vi besluttede os for at gøre noget selv.

At beskytte personalet proaktivt

Hos Sharp forstår og respekterer vi udfordringerne med sikkerhed. Mindre virksomheder har begrænsede ressourcer og forudsætninger, der hele tiden ændrer sig, og det at få personalet til at sætte sig ned og lære om udskriftssikkerhed kan være svært. Det, som virksomheder behøver, er et multifunktionssystem, der håndterer udskriftssikkerheden for dem – så det har skabt.

Ved at indbygge sikkerhedsfunktionerne i multifunktionssystemet har vi gjort det nemmere end nogensinde at håndtere sikkerhedsudfordringerne. Det at skabe en strategi for sikre udskrifter er lige så enkelt som at aktivere de mange indbyggede sikkerhedsfunktioner, der allerede findes i vores systemer.

Adgangskontrol og godkendelse hjælper dig med at begrænse hvem, der kan anvende systemet, og hvad de kan gøre med det: kopiere, udskrive, scanne eller få adgang til skytjenester. Kryptering sørger for, at oplysningerne er sikre. Godkendte programmer i virksomheden kan føjes til en såkaldt hvidliste i systemet for at blokere for potentielt skadelige programmer. Du kan også få en fysisk advarsel, hvis du glemmer et papir i dokumentføderen, så du kan være sikker på, at det ikke havner i de forkerte hænder.

Vi løser formentlig ikke problemet med forestillinger om udskriftssikkerhed i løbet af en nat. Men ved at tilbyde systemer med anerkendte indbyggede sikkerhedsfunktioner allerede fra leverancen hjælper vi virksomheder med at lære det "nye normale" for udskrifter og en mere sikker arbejdsmetode.

Hvis du vil lære mere om udskriftssikkerhed, har vi igennem et samarbejde med den etiske hacker Jens Müller udarbejdet en enkel vejledning til mindre virksomheder.

Dela artikeln med andra

Enkel udskriftssikkerhed for mindre virksomheder

med den etiske hacker Jens Müller

 

Her kan du, hvis du vil lære mere om udskriftssikkerhed, hente den enkle vejledning, som vi har udviklet sammen med den etiske hacker Jens Müller.

HENT NU

© 2019 Sharp Business Systems | Privatlivspolitik | Cookies