INTET MÅL ER FOR LILLE

67 % af de mindre virksomheder rammes af cyberangreb – og printere er ofte hackerens vej ind 

 

 

 

Daniel Johansson | Nordic Product Manager, Information Systems

Når vi forestiller os hackere, som angriber en virksomhed, tror vi, at de går efter større, globale organisationer. I virkeligheden er det mindre virksomheder, der er attraktive mål – måske endnu mere tillokkende, eftersom de har begrænsede ressourcer for sikkerhed. I henhold til den undersøgelse, vi har foretaget, har de mindre virksomheder lullet sig selv ind i en falsk tryghed og tager ikke de grundlæggende trin, der kræves for at forsvare sig mod truslerne. I dag er mange virksomheder ofre for cyberangreb, som de ganske enkelt ikke er forberedt på. Mange skal desværre lære på den hårde måde, at hackere ikke kun er interesserede i at få adgang til virksomhedens data, de anvender også mindre konventionelle metoder og udforsker nye måder til at komme ind.

21 % af de adspurgte har ingen sikkerhedsproces på plads for printere eller multifunktionssystemer.

Enheder i virksomhedens netværk, som f.eks. multifunktionssystemer, er blevet en indgang for mere og mere opfindsomme hackere. Udfordringen øges yderligere inden for cybersikkerhed – virksomhederne begynder at indse, at de ikke bare er primære mål, men at angriberne også kan komme fra et hvilket som helst sted.

For at se præcist hvordan mindre virksomheder tackler den voksende trussel, foretog vi for nylig en europæisk undersøgelse blandt kontoransatte, der var specifikt rettet mod adfærd i forbindelse med udskriftssikkerhed. Resultatet var meget interessant, men undersøgelsen gav os flere foruroligende spørgsmål, end vi fik svar på.

Der er et problem med udskriftssikkerhed

Vores undersøgelse viser, at noget så enkelt som manglende kendskab er en stor del af problemet. Mange tænker stadig på multifunktionssystemer som beskedne beholdere i et hjørne af kontoret. De indser ikke, at nutidens netværkstilsluttede multifunktionssystemer er et omdrejningspunkt for informationshåndtering, der – hvis sikkerheden er mangelfuld – tjener som et glimrende indgangspunkt for hackere, som vil trænge ind i virksomheden. Vi fandt også, at 48 % aldrig har hørt tale om, at printere kan hackes, og kun 10 % tænker på multifunktionssystemer eller printere som en sikkerhedsrisiko.

Men sikkerheden er ikke bare et spørgsmål om teknik, det er også et spørgsmål om adfærd. Multifunktionssystemer plejer at være centralt placerede, hvor de er let tilgængelige for personalet – og dermed lige så let tilgængelige for alle besøgende i lokalerne. Størstedelen af de adspurgte siger, at hvem som helst kan anvende kontorets multifunktionssystemer uden godkendelse. På trods af, at næsten en fjerdedel (24,5 %) har fundet fortrolige eller følsomme oplysninger i udskriftsbakken, er det kun 22 %, der tænker på det som en potentiel sikkerhedsrisiko. 10 % har selv sendt efterladt dokumenter i en printer, som de ikke vil have, at andre skal se.

Vi antog, at manglen på sikkerhedskendskab logisk set burde påvirke oprettelsen af politikker og oplæring i virksomhederne. Når alt kommer til alt, hvorfor skulle du skabe en politik for at håndtere en trussel, du ikke kender til? Eller uddanne personalet i, hvordan man identificerer risici, som du ikke tror eksisterer? Antagelsen svarede til resultatet: 21 % sagde, at de ikke har nogen sikkerhedspolitik på plads til deres multifunktionssystemer. 40 % sagde, at de aldrig har modtaget nogen formel oplæring eller instruktioner i, hvordan man udskriver sikkert.

Til handling

Der er altså et stort og tydeligt problem med udskriftssikkerhed i dag. Hvis du er beslutningstager, tænker du nok mest på, hvad du kan gøre ved sikkerheden. Som mange andre har du nok begrænsede ressourcer, hvilket er én af faktorerne, der allerede har gjort din virksomhed til et attraktivt mål for cyberangreb.

Den gode nyhed er, at vores seneste multifunktionssystemer er forberedt til udfordringerne inden for udskriftssikkerhed. De håndterer sikkerheden for dig, så du kan tage dig af din forretning.

Vores systemer er sikre allerede ved leverancen. Kryptering og godkendelse hjælper dig med at håndtere hvem, der kan udskrive hvad, og sikre, at oplysninger, der udskrives, forbliver sikre gennem hele processen. Vores systemer har indbyggede funktioner, som kan forebygge angreb og gendanne sig automatisk, hvilket giver yderligere sikring mod indtrængning. Du kan også få en fysisk advarsel, hvis du glemmer dokumenter i dokumentføderen, så de ikke havner i de forkerte hænder.

Hvis du vil lære mere om udskriftssikkerhed for mindre virksomheder, kan du læse vejledningen, vi har udarbejdet i samarbejde med den etiske hacker Jens Müller. Bare det at kende til vores sikkerhedsfunktioner og anvende dem på den rette måde vil gøre dig meget bedre rustet til angreb, hvis din virksomhed er målet for hackeren.

Del denne artikel

Enkel udskriftssikkerhed for mindre virksomheder

med den etiske hacker Jens Müller

 

Her kan du, hvis du vil lære mere om udskriftssikkerhed, hente den enkle vejledning, som vi har udviklet sammen med den etiske hacker Jens Müller.

HENT NU

© 2019 Sharp Business Systems | Privatlivspolitik | Cookies