MIKÄÄN TAVOITE EI OLE LIIAN VÄHÄINEN

67 % pienyrityksistä joutuu kyberhyökkäysten kohteeksi - ja usein hakkeri pääsee tunkeutumaan tulostimen kautta 

 

 

 

Daniel Johansson | Nordic Product Manager, Information Systems

Kun ajattelemme yritysten tietojärjestelmiin tunkeutuvia hakkereita, kuvittelemme usein heidän keskittyvän kansainvälisiin suuryrityksiin. Itse asiassa juuri pienyritykset ovat houkuttelevia kohteita - ehkä vielä houkuttelevampia kuin suuret, koska niillä on vähemmän resursseja huolehtia tietoturvasta. Sharpin teettämän tutkimuksen perusteella pienyritykset ovat tuudittautuneet väärään turvallisuudentunteeseen eivätkä hoida kuntoon perusasioita uhkilta suojautumiseksi. Tänä päivänä monet yritykset joutuvat kyberhyökkäysten kohteeksi täysin valmistautumattomina. Monet saavat valitettavasti oppia kantapään kautta, että hakkereita kiinnostaa muukin kuin yrityksen tietoihin käsiksi pääseminen - he käyttävät myös epätavallisempia menetelmiä ja etsivät uusia sisäänpääsyreittejä.

21 % tutkimukseen vastanneista sanoi, että yrityksen tulostimille ja monitoimilaitteille ei ole määritelty mitään tietoturvaprosessia.

Yrityksen verkossa olevista laitteista, kuten monitoimilaitteista, on tullut sisääntuloväylä yhä kekseliäämmille hakkereille. Kyberturvallisuuteen liittyvät haasteet kasvavat edelleen – yrityksissä aletaan ymmärtää, että hyökkäyksetkin voivat tulla mistä suunnasta hyvänsä.

Selvittääksemme pienyritysten valmiudet lisääntyviä uhkia vastaan teetimme äskettäin tutkimuksen, jossa kartoitettiin erityisesti eurooppalaisten toimistotyöntekijöiden tulostamisen tietoturvaan liittyvää toimintaa. Tulokset ovat hyvin mielenkiintoisia, mutta tutkimus tuotti kylläkin enemmän uusia huolestuttavia kysymyksiä kuin vastauksia aiempiin kysymyksiin.

Tulostimien tietoturva on ongelma

Sharpin teettämä tutkimus osoittaa, että niinkin yksinkertainen asia kuin silkka tietämättömyys on merkittävä osa ongelmaa. Monien ajatuksissa monitoimilaitteet ovat edelleen toimiston nurkassa vaatimattomina puurtavia työjuhtia. He eivät ymmärrä, että verkkoon liitetyt nykyaikaiset monitoimilaitteet ovat tietojenkäsittelykeskuksia ja että heikko tietoturva tarjoaa hakkereille loistavan sisäänpääsytien yritykseen. Tutkimuksessa selvisi myös, että 48 % ei ollut koskaan kuullutkaan, että tulostimen voi hakkeroida, ja vain 10 % pitää monitoimilaitetta tai tulostinta tietoturvariskinä.

Tietoturvassa ei ole kyse vain tekniikasta vaan myös käyttäytymisestä. Monitoimilaitteet sijoitetaan toimistossa yleensä keskeiselle paikalle, jotta ne ovat helposti työntekijöiden käytettävissä – ja samalla yhtä avoimesti tarjolla myös kaikille vierailijoille. Useimmat haastatellut sanoivat, että kuka tahansa voi käyttää toimiston monitoimilaitetta ilman todentamista. Vaikka lähes neljännes (24,5 %) käyttäjistä on löytänyt tulostuslokerosta luottamuksellista tai salaista tietoa, vain 22 % pitää tätä mahdollisena tietosuojariskinä. 10 % on itse unohtanut tulostimeen asiakirjoja, joita ei ollut tarkoitettu muiden nähtäväksi.

Ajattelimme, että tietämättömyys tietoturva-asioista vaikuttaa loogisesti siihen, laaditaanko yrityksissä toimintaohjeita ja annetaanko koulutusta. Miten voisikaan laatia toimintaohjeita uhkasta, jota ei edes tunne? Tai kouluttaa henkilökuntaa tunnistamaan riskejä, joiden olemassaoloon ei edes usko? Oletuksemme vastasi tuloksia: 21 % kertoi, ettei heidän monitoimilaitteilleen ole laadittu mitään tietoturvaohjeita. 40 % sanoi, ettei ollut koskaan saanut mitään turvalliseen tulostamiseen liittyvää virallista koulutusta tai toimintaohjeita.

Tuumasta toimeen

Tulostuksen tietoturvaan siis liittyy tänä päivänä selkeästi suuria ongelmia. Jos olet päättäjä, mietit varmaan lähinnä sitä, mitä asialle voisi tehdä. Monien muiden tavoin sinunkin resurssisi ovat rajalliset – se on yksi syy, miksi yrityksestäsi on jo tullut houkutteleva kohde kyberhyökkäyksille.

Hyvä uutinen on se, että Sharpin uusimmat monitoimilaitteet ovat valmiita vastaamaan tietoturvahaasteisiin. Ne huolehtivat tietoturvasta puolestasi, niin että voit itse keskittyä liiketoimintaan.

Sharpin laitteet ovat turvallisia jo toimitusvaiheessa. Salauksen ja todentamisen avulla voit hallita tulostusoikeuksia ja varmistaa, että tulostettavat tiedot pysyvät turvassa koko prosessin ajan. Sharpin laitteissa on sisäänrakennetut toiminnot hyökkäysten ehkäisyyn ja automaattiseen toipumiseen, mikä antaa lisäsuojaa tunkeutujia vastaan. Voit myös saada merkkivalolla ilmoituksen, jos unohdat asiakirjoja syöttölaitteeseen, jolloin ne eivät joudu vääriin käsiin.

Jos haluat tietää lisää tulostamisen tietoturvasta pienyrityksissä, lue Sharpin ja eettisen hakkerin Jens Müllerin yhdessä laatimat ohjeet. Jo pelkästään tuntemalla Sharpin tietoturvatoiminnot ja käyttämällä niitä oikein yrityksessäsi, ollaan paljon paremmin valmistautuneita hakkerien mahdollisia hyökkäyksiä vastaan.

Jaa tämä artikkeli

Vaivatonta tulostamisen tietoturvaa pienyrityksille

eettisen hakkerin Jens Müllerin kanssa

 

HVoit ladata itsellesi yksinkertaiset turvallisen tulostamisen ohjeet, jotka Sharp on laatinut yhteistyössä eettisen hakkerin Jens Müllerin kanssa.

LATAA TÄSTÄ

© 2019 Sharp Business Systems | Tietosuojakäytäntömme | Cookies